2024. május 3. - Tímea, Irma

Több mint egymillióan nézték az újévi koncertet

Egymillió-száztizenkétezren nézték Ausztriában az osztrák köztévé, az ORF által közvetített 2008-as bécsi újévi koncertet. A műsor első részének 830 ezer (országos átlagban 55 százalék), a második részének pedig 1 millió és 78 ezer (országos átlagban 61 s
2008. január 2. szerda 17:34 - Hírextra

Georg Rihának a szünetben vetített "Austrian Kickoff" című filmjét átlag 904 ezer néző tekintette meg (55 százalékos nézettség).

Összesen 54 televízió- és 35 rádióállomás sugározta élőben az egész világon élőben vagy más időpontban Georges Pretre francia karmester első fellépését a Bécsi Filharmonikusokkal.

Több osztrák napilap is közölte, hogy az izraeli-argentin Daniel Barenboim karnagy fogja 2009 január elsején első ízben vezényelni a világ legnépszerűbb és a média által legnagyobb mértékben közvetített klasszikus hangversenyét, a Bécsi Filharmonikusok újévi koncertjét.

A 63 éves Daniel Barenboim a 13. zenekari vezető lesz, aki kezébe veheti a karmesteri pálcát a Musikverein csodálatos nagytermében, hogy vezényelje az 1939 óta minden évben sorra kerülő, a bécsi valcernek szentelt hangversenyt, amelyre a jegyeket mát egy évvel előbb elkapkodják.

Barenboim a 83 éves Georges Pretre után lép a karmesteri pulpitusra, akinek első franciaként 2008 január elsején jutott ez a megtiszteltetés.

A Bécsi Filharmonikusok 1842-ben történt megalakulása óta a muzsikusok maguk intézik az ügyeket és ők választják meg az újévi koncert karmesterét is.

Daniel Barenboim, a legrangosabb berlini operaház, a Staatsoper zenei igazgatója alapította és irányítja az izraeli és arab fiatalokból álló West-Eastern Divan Orchestra elnevezésű zenekart, izraeliek és palesztinok eljövendő kibékülésének jelképét.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását