2024. május 2. - Zsigmond

Plácido Domingo meglepetésekkel készü Pécsre

Meglepetésekkel készül Plácido Domingo az Operalia nemzetközi énekesverseny idei díjazottjaival közös ingyenes koncertjére, amely szombaton lesz a pécsi Dóm téren.
2009. augusztus 6. csütörtök 21:50 - HírExtra
A világhírű spanyol tenor az eseményt beharangozó, a baranyai megyeszékhelyen tartott csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: az este fél kilenckor kezdődő, várhatóan másfél órás előadáson népszerű operaáriák, duettek, spanyol zarzuelák, és több olyan mű részlete is felcsendül, amelyek címét előzetesen nem kívánja elárulni.

Plácido Domingo mellett a pécsi és budapesti közös rendezésű Operalián győztes orosz Julia Novikovát, és Alekszej Kudriját, továbbá a versenyen kiemelkedően szerepelt spanyol Auxiliadora Toledano szopránt, a kínai Wenwei Zhang basszust, az olasz Annalisa Stroppa mezzoszopránt, valamint a verseny legfiatalabb indulóját, a zarzuela kategóriában döntőbe került 21 éves Simon Brigittát is hallhatja a közönség. A pécsi Pannon Filharmonikusokat ezúttal Israel Gursky, a washingtoni Nemzeti Opera karmestere dirigálja.

Ruzsa Csaba, a Pécs2010 Menedzsment Központ ügyvezető igazgatója arról szólt, hogy a koncert kiemelkedő eseménye a 2010-es pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program felvezető évének, ennek megfelelően kiemelt figyelmet fordítanak rá.

A nézőtéren külön, akadálymentesen megközelíthető területet jelölnek ki a fogyatékkal élők számára, a mintegy kétszázötven négyzetméteres színpadon zajló eseményeket pedig óriáskivetítőkön is követheti a várhatóan több ezer fős közönség.

Páva Zsolt polgármester közölte: a városba érkező autósokat Pécs bevezető szakaszain táblákon tájékoztatják arról, melyik frekvenciára hangolhatják rádióikat, hogy magyar és angol nyelvű közleményekből értesülhessenek a koncerttel kapcsolatos fontos információkról.

A fideszes politikus megjegyezte: a legnagyobb gondot minden bizonnyal a parkolás jelenti majd. A Dóm téren és környékén autóval nem lehet megállni, ezért a koncertre igyekvőknek azt javasolják, a külvárosi bevásárlóközpontokban hagyják járműveiket és a helyszínt helyi járatú, vagy a szervezők által erre a célra bérelt különbuszokkal közelítsék meg.

Ruzsa Csaba az MTI-nek elmondta, hogy bár a koncertért a közönségnek nem kell fizetnie, a produkció költségvetése mintegy nyolcvanmillió forint, amelyet EKF-támogatásból, valamint szponzorok hozzájárulásaiból fedeznek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását