2024. április 27. - Zita

Rengeteg elveszett eb

Kutyák százai szaladtak el szilveszter éjszakáján a hangzavar elől. A Fővárosi Közterület-felügyelet Állategészségügyi Telepén percenként szól a telefon, az elveszett ebeket keresik a gazdik.
2008. január 2. szerda 11:52 - Hírextra

"Nagyon sok a sérült az elkóborolt kutyák között, most is két műtétem lesz. Sajnos egyáltalán nem jellemző, hogy csip (egyedi azonosító) lenne az ebekben, ez nehezíti a keresést" - panaszolta Kozma Tamás, állatorvos a telep vezetője.

Az elkóborolt kutyákról a közismert nevén Illatos úti gyepmesteri telepen 8 és 16 óra között lehet telefonon érdeklődni, valamint a http://www.illatosut.hu című honlapon a bekerülő kutyákat is érdemes megnézni.

Ugyancsak sok elveszett ebről számolt be a Lelenc Kutyamentő Egyesület elnöke az MTI-nek. Tenner Anna szerint főként a forgalmas csomópontoknál, az autópálya mellett és a lakótelepek szélén látni kóborló kutyákat.

Sajnos nem csak a mikrochip nem elterjedt, hanem a nyakörv sem. Ha véletlenül ez utóbbi van a kutya nyakán, akkor nincs ráírva a gazdi elérhetősége, vagy címe. Az ebek pedig nagyon messze el tudnak futni a lakhelyüktől, így még azt sem lehet mondani, hogy a közelben érdemes keresni az otthonát - mondta Tenner Anna.

A menhelyeknek nem lesz kapacitása minden állatot ellátni, ezért a civilek összefogására is szükség lesz. Aki teheti ne hagyjon rémült, sérült ebet az utcán. A kutyák többsége pár nap alatt hazajuttatható. Az elveszett kutyákat például a http://www.netboard.hu/viewforum.php?forum=274 című weboldalon lehet meghirdetni.

A menhelyre bekerült kutyákról a különböző kutyakereső fórumok, internetes oldalak adnak információt. Ilyen például a http://www.elveszettkutyak.hu, vagy a http://www.allatok.info című honlap. A fővárosban és környékén elveszett vagy talált kutyák listája a http://www.zoldmagazin.com/kutyak.xls című weboldalon érhető el.

Érdemes olvasni a Kutya Szövetség fórumát is http://www.netboard.hu/viewtopic.php?topic=6731. Mikrocsip információk a http://m-a-x.hu/mikrochip/ című honlapon találhatók.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását