2024. április 26. - Ervin

Világ betyárjai egyesüljetek!

A régi május elsejékre is emlékezve "Világ betyárjai egyesüljetek!" mottóval tartották meg csütörtökön a betyárok napját Lembergben (Lviv). A nagy érdeklődéssel várt, első ízben megrendezett május elsejei ünnepség résztvevői számos vetélkedőn, erőpróbán v
2008. május 2. péntek 07:01 - Hírextra
A vállalkozó szellemű sörivók például kipróbálhatták, hogy melyikük tudja leírni a leghosszabb szót sörhabbal. A rendezvény szelleméhez ugyancsak illet egy másik, sokakat vonzó vetélkedő: a célba lövés csúzliból.

A betyárnapot esti betyárzenei koncert zárta, amelyen a műfaj más jeles képviselői mellett fellépett a Betyár Banda (Betyar Band) elnevezésű helyi zenekar is.

A rendezvényt szervező Lemberg városi művelődési és idegenforgalmi főosztály azt tervezi, hogy a nagy népszerűségre való tekintettel, amit az interneten a betyár szóra való keresések gyakoriságán is mértek, a jövőben minden évben megtartják a betyárnapot.

A betyár szót egyébként a magyarból vették át - a kárpátaljai ruszinok mellett - a galíciai ukránok, akik ugyanolyan értelemben használják, mint a magyarok, azzal a különbséggel, hogy "batyar"-ként ejtik és írják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását