2024. május 17. - Paszkál

A gazdasági válságról fogadott el állásfoglalást az MSZP

A gazdasági válság Magyarországot érintő következményeivel kapcsolatban fogadott el állásfoglalást vasárnapi tisztújító ülésén az MSZP harmadik hullám platformja.
2009. február 22. vasárnap 20:48 -
Mesterházy Attila, a platform újjáválasztott elnöke az MTI-nek kiemelte: a gazdasági és pénzügyi krízis társadalmi hatásait tekintve a legfőbb veszély a tömeges munkanélküliség nyomán kialakuló szociális válság. Az általános elbizonytalanodás alááshatja a demokratikus intézményrendszerekbe vetett bizalmat. Ez utat enged a bezárkózást, a bűnbakkeresést hirdető demagógiának - mutatott rá az elnök.

Mint mondta, a szocialista párt harmadik hullám platformja támogatja a kormány azon erőfeszítéseit, amelyek a munkahelyek megőrzését, a gazdaság élénkítését szolgálják. A platform "bűnös felelőtlenségnek" tart minden olyan törekvést, amely a jelenlegi helyzetben az ország összefogását, a nemzeti egység megteremtését hátráltatja.

Meggyőződésük, hogy a globális gazdasági válságból csak nemzetközi összefogással lehet kiutat találni. Ennek érdekében együtt kell működni a multilaterális pénzügyi és gazdasági szervezetekkel. Kezdeményezni kell a nemzeti gazdaságélénkítő tervek és intézkedések összehangolását - idézte az állásfoglalást Mesterházy Attila.

Szükségesnek tartják - mondta a szocialista politikus -, hogy a lehető legrövidebb időn belül kezdődjön meg az ország versenyelőnyeit feltáró műhelymunka, és ennek alapján a kibontakozást segítő gazdasági, társadalompolitikai és ökológiai szempontokat ötvöző, rövid és középtávú tervezési folyamat. Ezzel párhuzamosan elengedhetetlen a gazdasági válság szociális következményeinek felmérése és kezelése - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását