2024. április 29. - Péter

II. János Pál-szobor és Bach

Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek felavatja II. János Pál pápa szobrát szombaton Budapesten, a XVII. kerületi rákoshegyi Szent István téren - tájékoztatta az MTI-t kedden Szabó Ágnes, az esemény egyik szervezője.
2008. március 25. kedd 19:38 - Hírextra
Szólt arról, hogy az eseményre a magyar-lengyel baráti hét keretében kerül sor.

II. János Pál pápa süttői mészkőből készült, 2,3 méteres, 35 mázsás szobrát szerdán a forgalom zavartalanságának biztosítása érdekében rendőri kísérettel viszik át eddigi tárolási helyéről a felállítás színhelyére, a Szent Teréz Római Katolikus templom elé - mondta Szabó Ágnes.

A szervező megemlítette, hogy a szobor alkotója, Babusa János három éve már készített egy kisplasztikát II. János Pál pápáról. A művész akkor, és az öregkori pápát egyszerű ruhában ábrázoló szobor előkészületi munkálatainál is maga finanszírozta a költségeket, amelyet egyfajta adománynak szánt a budapesti XVII. kerületnek.

Beszámolója szerint a történetet a XVII. kerület akkori polgármestere, Hoffmann László vitte előre, aki az önkormányzat úgynevezett "saját polgármesteri keretéből" megvásárolta az öt tonnás süttői mészkövet, amelyből Babusa János egymaga faragta ki nyolc hónap alatt a pápa alakját. A kő vételi árát, a faragási, szoborállítási és egyéb költségeket már a következő polgármester, Riz Levente állta az önkormányzati keretből, amely összesen mintegy 8 millió forintot tett ki.

Szabó Ágnes elmondta: a szobor felállítását követően vasárnap Bach János passióját adják elő a XVII. kerületi Szent Pál plébániatemplomban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását