2024. április 26. - Ervin

Picasso Budapesten!

Péntektől látható a Szépművészeti Múzeumban a Picasso, Klee, Kandinszkij című tárlat. A kiállítás csaknem száz művet vonultat fel a svájci Rupf-gyűjtemény anyagából. A műalkotásokat január 27-ig nézheti meg a nagyközönség.
2007. október 26. péntek 09:12 - Hírextra
A tárlaton a csaknem 900 festményt, rajzot, szobrot őrző Hermann és Margrit Rupf Alapítvány gyűjteményének legértékesebb darabjai láthatók. A legkorábbi művek az 1900-as évek elejéről, a legkésőbbiek az 1960-es évekből származnak.

Hermann Rupf és felesége, Margrit Rupf-Wirz gyűjteménye ma már az egyik legfontosabb klasszikus-modern művészeti magángyűjteménynek számít. Az 1880-ban, Bernben született rövidáruüzlet-tulajdonos és felesége 1907-ben kezdte felépíteni gyűjteményét. Akkoriban vásárolták első képeiket, Georges Braque és Pablo Picasso festményeit, melyeket ma a kubizmus korai szakaszának legfontosabb alkotásai között tartanak számon.

A tárlaton többek között Georges Braque, Fernand Léger, Pablo Picasso, Juan Gris, Paul Klee és Vaszilij Kandinszkij alkotásait állították ki. A kiállítás címében szereplő három mestertől összesen 41 alkotást nézhet meg a közönség. A szervezők nem csupán a korszak legjelentősebb alkotóit, hanem a klasszikus avantgárd művészet legfontosabb irányzatait, így a kubizmust, a dadaizmust és a szürrealizmust is bemutatják.
Forrás: fh
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását