2024. március 29. - Auguszta

Jövőre sem lesz jobb a közoktatás helyzete

Idén csak negatív intézkedéseket hozott az oktatási kormányzat a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) meglátása szerint. Az érdekképviselet elnöke a forráskivonást, az óraszámemelést, az iskola-összevonásokat és a pedagógus elbocsátásokat eml
2007. december 28. péntek 14:10 - Hírextra
A pedagógusokat egy kivétellel csak negatívan érintették az oktatási kormányzat idén meghozott intézkedései - mondta pénteki sajtótájékoztatóján Kerpen Gábor, a PDSZ elnöke. Bár a heti legfeljebb két óra ingyenmunkát megszüntették, a kötelező óraszámemelést azonban nem törölték el, emiatt pedig tízezer pedagógusi státusz szűnt meg és nyolcezer tanár veszítette el a munkáját ősszel. Az intézkedés miatt osztályokat kellett összevonni, a nagyobb létszám miatt pedig az oktatás minősége romlott - mondta Kerpen Gábor.

A szakszervezeti elnök az elmúlt évi intézkedések egyik jellemzőjeként említette azt, hogy önkormányzatok kénytelenek akár tandíjat szedő alapítványoknak átadni az intézményeket, mert maguktól már nem tudják fenntartani azokat. Kerpen Gábor szerint ebből látszik, hogy "valami nagyon nincs rendben az oktatás intézésében". A PDSZ vezetője itt utalt még az iskolabezárásokra és összevonásokra is mint negatív folyamatokra.

Kerpen Gábor szerint a következő évben várhatóan "nem lesz több nyugalom az oktatási intézményekben". Meglátása szerint a forráskivonás továbbra is zajlik, emiatt pedig újabb elbocsátások várhatók. A szakszervezeti elnök úgy fogalmazott: "a minden gyermek egyformán fontos politika nem látszik ki a spórolás politikája mögül".

A PDSZ elnöke említette, hogy együttműködési megállapodást kötöttek más közoktatási szakszervezetekkel és ezentúl már közösen lépnek fel az általuk rossznak ítélt intézkedések ellen.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását