2024. május 4. - Mónika, Flórián

Sólyom László előtt a biztosítási törvény

Csütörtökön hirdeti ki döntését a köztársasági elnök az egészségbiztosítási törvénnyel kapcsolatban. A jogszabályt december 17-én szavazta meg a parlament, de ahhoz, hogy életbe léphessen, Sólyom Lászlónak is alá kell írnia. Az Országgyűlés sürgős kihirde
2007. december 27. csütörtök 07:33 - Hírextra

Az Országgyűlés sürgős kihirdetést kért az államfőtől. A határidő az ünnepek miatt csütörtökön jár le - számolt be az RTL Klub Híradója.

Az Országgyűlés idei utolsó ülésnapján, december 17-én - bekiabálások, tapsok és házelnöki figyelmeztetések közepette - név szerint voksoltak a képviselők. A végeredmény: 204 igen, 168 nem szavazat és 1 tartózkodás. A nagy vitákat kiváltó törvényjavaslatot tehát elfogadták, ám sürgős véleményezést kértek Sólyom Lászlótól. Így a köztársasági elnöknek - attól kezdve, hogy megkapta a jogszabályt - 5 napja volt a döntésre. Ez az ünnepek miatt tolódott.

A köztársasági elnök döntése a bejelentés pillanatában válik a közvélemény számára is ismertté. Az viszont már most biztos, hogy a bejelentés napja december 27-e lesz - mondta az RTL Klub Híradójának Kumin Ferenc, a Köztársasági Elnöki Hivatal főosztályvezetője.

Az államfő háromféleképpen dönthet. Ha nincs kifogása, aláírja a törvényt. Ha alkotmányossági aggálya merül fel, akkor előzetes normakontrollt kérhet az Alkotmánybíróságtól. Ha más fenntartása van a törvénnyel kapcsolatban, akkor visszaküldheti megfontolásra az Országgyűlésnek.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Ozmium
2007. december 27. 08:42
Ne bántsd az Elnököt!!! Az Elnöknek jobbnál, jobb elvei vannak, úgymint rendező elv, szabadelv. Vagyis pontosabban a mit szabad és mit nem, elv. Az Elnököt az Alkotmány köti, meg az elvei.
Az Elnökkel az egy pillanatra sem fordulhat elő, hogy elvtelen. Az Alkotmány az Elnökből vezethető le.
Olyan előfordulhat, hogy az Elnök a változtatja elveit, de azt nem illik firtatni.
Szeresd az Elnököt, de ne elvtelenül. A többit megtudod ez Elnök embereitől.
thurvj97
2007. december 27. 07:53
Most fogja bebizonyítani ,hogy mennyire pártatlan.Számomra nem kétséges hol áll. Bizonyíthtaóan jobboldali,mint korábban Mádl. A Szadesz most gondolkodhat el. Asszisztált kinevezéséhez és várhatóan jól pofán verik.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását