2024. április 19. - Emma

Szmog: fellélegezhet az ország

Már sehol sem veszélyes vagy egészségtelen a levegő az országban a legfrissebb mérések szerint, keddre tovább javult a levegő minősége.
2011. november 22. kedd 11:30 - HírExtra
Az Országos Környezet-egészségügyi Intézet (OKI) legfrissebb adatai alapján készült térképen egy települést sem jelöltek piros vagy narancssárga színnel, vagyis sehol sem veszélyes vagy egészségtelen a levegő, a szálló por (PM10) köbméterenkénti koncentrációja mindenhol 75 mikrogramm alatt van.

Az OKI megállapítása szerint ugyanakkor tizenegy településen a levegő minősége még "kifogásolt", így a térképen zöld színnel szerepel Tatabánya, Esztergom, Várpalota, Székesfehérvár, Budapest, Százhalombatta, Tököl, Dunaújváros, Salgótarján, Kazincbarcika és Sajószentpéter. A térképen feltüntetett többi települést kék színnel jelölték, vagyis ezeken a helyeken a levegő minősége már elfogadhatónak számít.

A levegő minőségének a javulása miatt vasárnapra virradóra megszüntették a szmogriadó tájékoztatási fokozatát Budapesten, majd Miskolcon és Nyíregyházán is. Hétfőn Pest megye több nagyvárosában - így Százhalombattán, Tökölön és Vácott -, valamint Pécsen és Székesfehérváron is visszavonták a szmogriadót.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását