2024. május 6. - Ivett, Frida

Tizenkét területfoglalás a rendőrségen

Az állami ünnepségekkel együtt tizenkét területfoglalási bejelentést kapott a rendőrség Budapesten vasárnapra, ebből egy nem kapcsolódik a Nemzeti Gyásznaphoz - derül ki a rendőrség internetes oldaláról.
2007. november 3. szombat 18:51 - Hírextra
A hivatalos állami megemlékezések mellett pártok, civil szervezetek rendezvényei és demonstrációk is várhatók a fővárosban. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) valamennyi bejelentést tudomásul vett. Jelenleg nincs arról információ, hogy a rendezvényeket bármely szélsőséges csoport meg akarná zavarni, vagy be nem jelentett jogellenes demonstrációt kívánna tartani - olvasható a rendőrség internetes oldalán.

Az 1956-os forradalom leverésének 51. évfordulóján - november 4-én, vasárnap Sólyom László köztársasági elnök a Rákoskeresztúri köztemetőben koszorúz, majd megemlékezésen vesz részt a Kisfogházban.

Emlékezés és Gyász napja címmel állami rendezvényt tartanak a Hősök terén, amelynek záróünnepsége este hét órakor lesz. Ezen Sólyom László mellett Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és más közjogi méltóságok is részt vesznek, majd az esemény végén '56-os szervezetek valamint a diplomáciai testületek képviselőivel együtt koszorúznak.

A Honvédelmi Minisztérium a Jutadombon található katonai emlékműnél tart koszorúzást.
A parlamenti pártok nem jelentettek be fővárosi rendezvényt a Nemzeti Gyásznapon.

A Kossuth térre egyszerre három civil szervezet is demonstrációt jelentett be: a Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 valamint az 1956 Alapítvány - Élő 56 Tömörülés, amely az 1956-os emlékműnél tartja rendezvényét.

A Magyarok Világszövetsége a Szabadság téren, a Politikai Elítéltek Közössége a Memento Emlékhelyen tartja rendezvényét vasárnap.

A rendőrség honlapján az olvasható, hogy a BRFK a bejelentett és tudomásul vett rendezvényeket megfelelő létszámban biztosítja, ehhez a szükséges egyeztetéseket elvégezte, és felhívta a szervezők figyelmét a gyülekezési jogszabályokból adódó kötelmeikre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását