2024. május 5. - Györgyi

600 millió pályázati pénzt szerzett Heves megye

Mintegy 600 millió forintnyi pályázati forrást használt fel 2007-ben a Heves Megyei Önkormányzat, továbbá 4,1 milliárd forint értékű pályázatot készítettek elő, így 2007 a jövőt megalapozó döntések éve volt - jelentette ki a megyegyűlés elnöke csütörtökön
2007. december 27. csütörtök 11:50 - Hírextra
Ugyanakkor feszes gazdálkodás mellett, de biztosították a megyegyűlés által fenntartott 38, összesen 3.600 embert foglalkoztató intézmény működtetését - közölte évértékelő sajtótájékoztatóján Sós Tamás (MSZP).

Ezzel párhuzamosan hárommilliárd forintnyi kötvény kibocsátásáról is döntött a megyegyűlés a jövendő fejlesztések önerejének biztosítása érdekében - tette hozzá a politikus.

Az önkormányzati vezető terveiket ismertetve elmondta, hogy az idegenforgalom fejlesztése érdekében három projekt megvalósítására készülnek uniós pályázati forrás felhasználásával az egri várban, összesen 1.6 milliárd forint értékben.

Az aktív kórházi ágyak leépítése nyomán 880 millió forintot kívánnak felhasználni az egri kórház járóbeteg-ellátásának fejlesztésére, illetve az egynapos sebészeti ellátás bevezetésére.

Ezen kívül hat, a megye által fenntartott oktatási intézményben kerül sor fejlesztésekre, a többi között Nyugat-Hevesben egy térségi integrált szakképzési központ kialakítására - sorolta Sós Tamás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását