2024. május 4. - Mónika, Flórián

Ünnepi BKV menetrend

Az ünnepek miatt változik a BKV járatainak menetrendje. December 24-én és 31-én napközben szombati, január 1-én pedig vasárnapi menetrend szerint közlekednek a társaság járművei. Hétfőn csak délután 4 után éjszakai menetrend szerint közlekednek a BKV járm
2007. december 24. hétfő 09:15 - Hírextra
December 24-én, hétfőn napközben a szombati napokon érvényes menetrend szerint járnak a fővárosban az autóbuszok, a villamosok és a trolibuszok délután négyig. Ezután az éjszakai járatokkal lehet utazni. A metróállomásokról induló felszíni járatok megvárják az utolsó metrót, melyek fél négykor indulnak a végállomásokról. A HÉV-szerelvények Budapestről 15.50 és 16.10 között, a külső végállomásokról 14.30 és 16.34 közötti időben indulnak utoljára. Az utolsó fogaskerekű a Városmajor végállomásról délután négykor, a Széchenyi-hegyről 16.25-kor indul. Az éjszakai járatok a szombat éjszakai menetrend szerint közlekednek, de a 906-os autóbusz egész éjszaka 15 percenként indul.

December 25-én és 26-án minden BKV-járat munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint közlekedik, kivéve a Ráckevei HÉV-et, mely 25-én a Vágóhídtól 5.05-kor indul.

A karácsony és szilveszter közötti munkanapokon a járatok az iskolaszüneti napokon érvényes menetrend szerint, illetve néhány vonalon ritkábban közlekednek. Az Expo-járat, 18A és a gyors 98-as autóbuszok, valamint a 41A villamosok ezeken a napokon nem járnak.

Szilveszterkor a járatok a szombati napokon érvényes menetrend szerint közlekednek, az éjszakai járatokat pedig megsűríti a BKV. A kisföldalatti - a korábbi évektől eltérően - szombati menetrend szerint egészen 23.10-ig közlekedik majd. A 6-os villamos pedig egész éjjel 10 percenként, a Fogaskerekű óránként közlekedik. Újév napján a vasárnapi menetrend lesz érvényben.

Január 2-án az iskolaszünetben, 3-án pedig az iskolai időszakban érvényes menetrend szerint közlekednek a BKV-járatok.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását