2024. április 28. - Valéria

Községházát avattak

Új községházát avattak a 600 fős Komárom-Esztergom megyei községben, Várgesztesen. A 43 millió forintos beruházással kialakított épületben a polgármesteri hivatal, az orvosi rendelő és az E-Magyarország Pont kapott helyet - mondta el az MTI-nek hétfőn a p
2007. november 19. hétfő 15:14 - Hírextra
"Az új községházát a régi művelődési ház átépítésével hoztuk létre, a beruházáshoz 10 millió forintot nyertünk a CÉDE-pályázaton" - tette hozzá Menoni Gabriella.

Az átadással egy időben készült el a faluközpont felújítása, közel 15 millió forintos költséggel. A hatszáz fős település az állami támogatásokon kívül jelentős adóbevételt köszönhet a Villaparknak, ahol csúcsidényben ezer vendéget lehet elhelyezni.

Gesztes váráról először 1332-ben tettek említést a korabeli okiratok, A gyönyörű környezetben fekvő, középkori eredetű vár jelentős része szinte teljes épségben megmaradt. Az Esterházyak 1730 körül katolikus vallású németekkel népesítették be a falut, a település 1917-ben vette fel a Várgesztes nevet és jelenleg is őrzi a német nemzetiségi hagyományokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását