2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Nem támogatják a távhőt

Szombathelyen 6500 család kaphatott volna egyszeri, átlagosan 3 ezer forintos távhődíj-támogatást, de a fideszes többségű közgyűlés nem engedte napirendre tűzni az előterjesztést - közölte sajtótájékoztatón pénteken Czeglédy Csaba, Szombathely szocialista
2008. október 31. péntek 16:22 - Hírextra
"Az elmúlt havi közgyűlés döntött arról, hogy a távhődíjak 13 százalékkal emelkedjenek, ekkor javasoltuk a szocialista frakció nevében, hogy ehhez kapcsolódjon egy 20 millió forintos távhődíj kompenzáció, amit akkor a közgyűlés nagy többséggel el is fogadott" - emlékeztetett az alpolgármester.

Hozzáfűzte: a legutóbbi, csütörtöki közgyűlésen ennek a kompenzációs keretnek a felosztásáról kellett volna dönteni, de a Fidesz frakcióvezetőjének javaslatára végül nem került napirendre, a költségvetés módosításakor pedig a Fidesz szavazataival ki is került a költségvetésből a távhődíj kompenzációra szánt összeg.

"Jelen pillanatban ettől függetlenül még mindig hatályos a kompenzációs keret felosztásáról szóló rendeletünk és ez jogi aggályokat vet fel" - mondta.

Szavai szerint helyesebb lett volna napirendre tűzni a kérdést és felülbírálni, megváltoztatni az egy hónappal korábban hozott rendeletet, de ezt a Fidesz nem vállalta fel, a kényelmesebb megoldást választotta, nem tűzte napirendre a kérdést.

Gyebrovszki János szocialista önkormányzati képviselő szerint a Fidesznek az a javaslata, hogy ezt a 20 millió forintot inkább fordítsák a távhős lakások fűtésmegosztójának kiépítésére, azért nem jó, mert az összeg a költségeknek csak elenyésző részét fedezné.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását