2024. április 24. - György

A drog útja Keleten

Az Afganisztánban előállított kábítószermennyiség egynegyede a szomszédos Iránba kerül át - közölte vasárnap az ENSZ Kábítószerellenőrző és Bűnmegelőző Irodája. A hivatal adatai szerint évente 2500 tonna ópium és heroin jut be a perzsa államba, ennek fele
2007. december 24. hétfő 08:14 - Hírextra
Az Iránba bejutó 2500 tonna drogból 700 tonnát az irániak fogyasztanak el, 500 tonnát foglal le a rendőrség, a többi 1300 tonna pedig Törökországba, illetve Európába kerül.

Irán több helyen falat épített, árkot húzott az afgán határra, mégis egyre nehezebben veszi fel a küzdelmet a kábítószer ellen. A drogmaffiák ellen folytatott harcban eddig több száz rendőr és katona halt meg, miközben a bíróságok gyakran halálra ítélik a kábítószercsempészeket.

A perzsa államban viszonylag olcsó, 3,5 dollár a heroin grammja, a hivatalos adatok szerint kétmillió a függők száma, közülük 250 ezer már injekciós tűvel adja be magának az erősebb adagot.

A börtönökben ülő rabok fele kábítószerügy miatt került rács mögé.

Afganisztánban a nyersópiumtermelés egy év alatt 6100-ról 8200 tonnára emelkedett, az országban állítják elő a világtermelés 93 százalékát.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását