2024. május 25. - Orbán

Húsz határsértőt fogtak

A schengeni csatlakozás óta eltelt két és fél nap alatt a határőrök 20 határsértőt fogtak el, ezek közül 19-en Magyarországra, egy ember pedig Magyarországról próbált illegálisan átjutni - mondta Orodán Sándor, a Határőrség szóvivője a Független Hírügynök
2007. december 24. hétfő 08:20 - Hírextra
Hozzátette, hogy egy embercsempészt is sikerült lefülelni, találtak 20 hamisított okiratot, ezek között román és bolgár személyigazolványok és hamisított schengeni vízumok voltak. Elfogtak 37 beutazási és tartózkodási tilalom alatt álló külföldit, akik a schengeni információs rendszerben szerepeltek, csakúgy, mint az az ember, akit eltűntként kerestek. Az új rendszernek köszönhetően 11 körözött bűnöző is lebukott, de több lopott autó és rendszám is előkerült.

Orodán a határhelyzetről elmondta, hogy várakozni továbbra is csak a teherforgalomnak kell, a záhonyi határátkelőnél. Az ukrán oldalon átlagosan mindössze 20 kamiont léptetnek át egy óra alatt, ezért a magyar határőrök többször is jelezték, hogy a magyar oldalon 500 kamion vár kilépésre. A veszteglő sofőröknek meleg teát osztanak, az út mentén pedig szemétgyűjtő konténereket és mobil vécéket állítottak fel.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását