2024. május 4. - Mónika, Flórián

Hírek a thai választásról

Az alig több mint egy éve katonai puccsal megbuktatott miniszterelnök pártja vezet a thailföldi parlamenti választásokon. A vasárnapi voksolás szavazatainak csaknem felét számolták eddig össze.
2007. december 24. hétfő 08:07 - Hírextra
Az eredmények azt mutatják, hogy a korrupcióval és hivatali visszaéléssel vádolt Thakszin Sinavatra Népi Erő Pártja (PPP) győzni fog a nagy rivális Demokrata Párt ellen, de nem tudja megszerezni a többséget, így egyedül nem lesz képes kormányt alakítani.

A szavazatok 45 százalékának összeszámolása után úgy tűnik, a PPP 230 helyet szerez a 480 fős thai törvényhozásban. A demokraták 159 helyre számíthatnak, míg a többi széket öt kisebb párt nyeri el.

A kormányalakítás nem ígérkezik könnyűnek, hiszen a PPP és a Demokrata Párt is biztos benne, hogy képes lesz koalíciós kormányt alakítani. Hivatalos eredmények hétfőre várhatók.

Takszin Sinavatra kormányfőt tavaly szeptemberben fosztotta meg hatalmától a katonaság, majd a király hozzájárulásával ideiglenesen átvették az ország irányítását. Sinavatra ellen akkor csaptak fel az indulatok, amikor kiderült: úgy adta el kétmilliárd dollárért családja cégét, hogy nem fizetett utána adót.

Sinavatra a puccs óta Nagy-Britanniában él, és megvásárolta a Manchester City labdarúgó klubot.

Thaiföldön az elmúlt 75 évben 24 kormányfő és 18 államcsíny volt.
Forrás: Fh
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását