2024. április 27. - Zita

Három kiló halat eszünk

Karácsonykor kevés ünnepi menüből hiányzik a ponty, bár egy átlagos magyar egész évben csupán három kiló halat eszik. A halastavakon ilyenkor nagyüzem van, megállás nélkül dolgoznak a halászok. Vasárnap az utolsó karácsonyi szállítmányokat indították el.
2007. december 23. vasárnap 17:50 - Hírextra
Az utolsó szállítmány pontyot és busát rakták a tartálykocsikba vasárnap
Irmapusztán, a Balatoni Halászati Társaság telepén. Ehhez a halászoknak a nulla fok körüli vízbe is be kellett menniük, igaz, csizmával egybeépített gumiruhában. Irmapusztáról az elmúlt napokban több vagonnyi élő hal került az üzletekbe. Valamivel kevesebbet, mint tavaly, viszont konyhakészből több fogyott.

Megnőtt a feldolgozott, frissen jegelt, konyhakész hal iránti kereslet. Nyilván a háziasszonyok kevésbé vállalják az élő ponty elkészítésének rituáléját - mondta a Független Hírügynökségnek Bodó Iván, a Balatoni Halászati Zrt. halászati mérnöke.

A magyarok csak karácsonykor nagy halevők. Míg az Európai Unióban átlagosan húsz, addig Magyarországon körülbelül három kilogramm az egy emberre jutó halfogyasztás. Ráadásul ennek a fele nem is az édesvizekből, hanem a tengerekből származik.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását