2023. június 6. - Norbert, Cintia

Határhelyzet

Jelentősen megnőtt a Románia és Magyarország közötti nagyobb határátkelők forgalma, az ünnepek közeledtével többszörösére nőtt a hazafele tartó románok száma. A külföldi vendégmunkások áradata valószínűleg hétfő délutánig tart.
2007. december 23. vasárnap 17:59 - Hírextra
Nagylaknál az elmúlt 48 órában megháromszorozódott a forgalom, összesen 30 ezren léptek be Romániába. A Temes megyei Csanádnál is az utóbbi két napban ugrott meg a forgalom, eddig naponta átlagosan 1700-en léptek át a határon, most ez a szám eléri a négyezret. Itt szombatról vasárnapra virradó éjszaka 40 percet is kellett várakozni a feltorlódott gépkocsisor miatt.

Az ugrásszerű emelkedés a külföldön munkát vállaló és most hazatérő románoknak tulajdonítható. A legtöbben Olaszországból, Spanyolországból látogatnak haza az ünnepek idejére, de sokan érkeznek Németországból és Ausztriából is. A határrendészet megemelt létszámmal dolgozik a fennakadások elkerülése érdekében.

A határátkelők forgalmát növeli a bevásárlóturizmus is, ugyanis a határ menti román településekről sokan a magyarországi nagyáruházakba járnak bevásárolni, itt ugyanis jelentősen olcsóbb sok termék, mint a román bevásárlóközpontokban.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását