2024. április 19. - Emma

Ebéd a magasban

Új magaslatokba tör Alain Ducasse francia sztárszakács: szombaton átvette az Eiffel-toronyban lévő legendás Jules Verne étterem irányítását. A torony második emeletén, 125 méter magasban lévő éttermet az elmúlt négy hónapban Patrick Jouin építész tervei a
2007. december 23. vasárnap 19:20 - Hírextra
Különleges üvegezést használtak fel ahhoz, hogy az étterem látogatói az esti sötétségben is gyönyörködhessenek a panorámában, amikor az étterem teljes fényárban úszik.

Alain Ducasse fenoménnak számít a gasztronómia világában, mivel az egész világot átfogó birodalmának éttermei 14 Michelin-csillaggal büszkélkedhetnek, sőt két étterme is van, amely három Michelin-csillagos besorolást kapott.

A sztárszakács a torony közelében létrehozott egy föld alatti "konyhai laboratóriumot", ahol az egyes ételeket előkészítik, és egy hatalmas borpincét is berendezett, mivel az étteremben lévő 45 négyzetméteres konyha, túlságosan kicsiny az egyszerre 120 vendéget kiszolgálni képes étterem teljes ellátásához. A toronybéli konyhában egy 17 fős szakács-és kuktacsapat fejezi be az ételeket Pascal Feraud mesterszakács vezetésével.

Ducasse a francia konyha kirakatának szánja Eiffel-toronybeli éttermét. Ám - mint azt a francia televíziónak elmondta - nem akarja luxusétteremmé varázsolni, mint a párizsi Plaza Athennee és a monacói Louis XV éttermeit.

A Jules Vernében egy ebédmenü 75 euróba (18 ezer forint), a vacsoramenük 155-170 euróba kerülnek plusz az italfogyasztás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását