2024. április 27. - Zita

Biztonságiak vigyázzák a Mikulást

Az Észak-Amerikai Légi és Űrvédelmi Parancsnokság (NORAD) biztosítja a Mikulás - ottani nevén Santa Claus - biztonságát, amikor kihordja az ajándékokat - jelentette be szombaton Victor Renshart tábornok, az amerikai haderő északi parancsnokságának vezetőj
2007. december 23. vasárnap 19:12 - Hírextra
A tábornok elmondta, Santa Claus december 24-én washingtoni idő szerint reggel négy órakor (közép-európai idő szerint délelőtt 10-kor) indul szarvas vontatta szánján, és a következő nap reggel 4 óráig osztja az ajándékokat. A NORAD Colorado Springs közelében, a Cheyenne-hegy gyomrában lévő operatív központjának ügyeletesei követik mozgását - mondta el a tábornok. - "Pontosan meg tudjuk mondani, mikor hol tartózkodik, mikor hova várható, biztosítani tudjuk számára a szükséges védelmet és garantálni, hogy teljesíti a küldetését" - tette hozzá.

Mint mondta, az internet-hozzáféréssel rendelkezők maguk is követhetik Santa Claus mozgását a www.noradsanta.org honlapon. A honlapon hat nyelven - angolul, németül, spanyolul, olaszul, franciául és japánul - olvashatók az információk. A honlapot november 16-án nyitották, és eddig 167 országból több mint 330 ezren keresték fel. A gyerekek telefonálhatnak vagy kéréseiket e-mailben is elküldhetik a NORAD-ba. Leveleikre 800 önkéntes válaszol, ugyancsak hat nyelven.

A NORAD tájékoztatása szerint tavaly 210 ország több mint 941 millió állampolgára látogatott el a Mikulás-honlapra, naponta több mint 65 ezer telefonhívást fogadtak.

A Télapó "űrbiztosításának" ötlete 1955-ben született meg, véletlenül. Karácsony előestéjén a Santa Hotline kereskedelmi cég reklámjában szerepelt egy telefonszám, ahová a gyerekek kívánságaikkal betelefonálhattak. A sors iróniája következtében a telefonszám az Egyesült Államok kontinentális részének légvédelmi parancsnokságáé, a NORAD elődjéé volt...
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását