2024. május 2. - Zsigmond

Bianca Jagger gyűrűje még mindig talomban

Jó másfél hónap telt el azóta, hogy meglett Bianca Jagger 200 ezer eurós, az ausztriai fesztiválvárosban, Salzburgban elveszett gyűrűje, a Rolling Stones frontemberének volt felesége azonban még mindig nem jelentkezett a méregdrága ékszerért.
2008. október 15. szerda 10:40 - Hírextra
Az eset nagy port vert fel a bulvárlapokban. Az emberjogi aktivista - korábbi színésznő - a Salzburgi Művészeti Fesztivál alatt, augusztusban vesztette el az átszámolva ötvenmillió forintot érő platinagyűrűjét, amint egy rendezvényre igyekezett. Az ékszernek, amelynek árából egy lakásra is bőven futja, az előtt a dél-salzburgi szálloda előtt veszett nyoma, ahol Mick Jagger egykori felesége megszállt. Az ötvennyolc éves Biancának a taxiban tűnt fel, hogy nincs meg a gyűrűje.

Az ékszert a rendőrség nem tudta felkutatni, mint ahogy nem járt szerencsével az a több tucat önkéntes sem, akit a megtalálónak járó díj csábított a keresésre. Az osztrák újságokban ugyanis megjelent, hogy tízezer euró - 2,5 millió forintnak megfelelő összeg - üti a markát annak, aki visszaszolgáltatja a gyűrűt. Miután végképp nem akadtak a nyomára, a rendőrök arra a következtetésre jutottak, hogy valószínűleg a szennyvízcsatornába eshetett a fedőrácson át, és ott pihen valahol a kanális fenekén.

Szeptember első hetében aztán jelentkezett egy férfi a Hof bei Salzburg-i rendőrségen, és a megdöbbent ügyeletes asztalára rakta az ékszert. Mint kiderült, a becsületes megtaláló egy multimilliomos osztrák építési vállalkozó - Reinhard Ringlel, az ATB Spezielbau építőipari cég tulajdonosa -, aki pár órával azután szedte fel az utcán heverő gyűrűt, hogy az aktivista elhagyta. Hazavitte, és mint értéktelen csecsebecsét - ugyanis vásári kulcstartófüggeléknek nézte -, tizenegy éves lányának ajándékozta, majd családjával elutazott Tunéziába nyaralni. Hazatérésük után teljesen véletlenül akadt a kezébe egy régi újság, abban olvasott az eltűnt ékszerről: a közölt fotó alapján döbbent rá, hogy valójában a híresség gyűrűje van nála.

A platinagyűrű egyedi darab, maga Bianca Jagger tervezte, és egy brit ékszerésszel készíttette el. A foglalatot egy 15 milliméterátmérőjű akvamarinkő díszíti, apró briliánsokkal kirakva.

Csütörtöki osztrák sajtójelentések szerint a vagyont érő ékszer szeptember eleje óta "gazdátlanul" hever a 3400 lelket számláló település rendőrségének széfjében. Bár a sikeres vállalkozó ügyvédje telefonon kapcsolatba lépett a volt színésznővel, aki rettentően örült, hogy meglett a gyűrűje, ám azóta sem jelentkezett, és jogi képviselője útján sem hallatott magáról. Az ügyvéd szerint elképzelhető, hogy a díj kifizetésétől húzódozik, jóllehet arra csak azután támaszthatna igényt Reinhard Ringlel, hogy a gyűrűt jogos tulajdonosa vagy annak megbízottja már átvette.
A vállalkozónak azonban nem sürgős. Ugyanis ha egy évig senki sem jelentkezik a platinagyűrűért, az ékszer az ő tulajdonába megy át.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását