2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Aggódnak a romák - figyelmeztetés a parlamentnek

A schengeni határok megnyitása, a határok átjárhatósága nem jelenti automatikusan az európai uniós értékrendhez való betagozódást, mert ami az ország többsége számára ünnep, az a szélsőjobboldal számára újabb alkalom a rasszista uszításra!
2007. december 23. vasárnap 14:40 - Hírextra
2007. december 21-én, a Borsod megyei Pácin községben a magyar-szlovák határ megnyitásának ünnepén Barati Attila (MIÉP) polgármester az újnyilas paramilitáris szervezet egyenruhájában szónokolt - bajtársai örömére és a jó ízlésű állampolgárok megbotránkozására.

A rendezvényen a polgármester és a M. Gárda képviselője mellett felszólalt a megyei közgyűlés elnöke, Ódor Ferenc (Fidesz) is, aki legapróbb tanújelét sem adta a szélsőséges, "próbanáci" (Kövér László, anno 1992.) külsőségekkel és hangokkal szembeni tiltakozásának.

Ezúton szeretnénk kinyilvánítani, hogy nevezett falu- és megyevezetők megsértették a demokratikus köztársaság alapnormáit-, és értékeit, ezért alkalmatlannak bizonyultak közhivataluk ellátására, ezért javasoljuk, mielőbb távozzanak tisztségükből.

Kérjük továbbá a Fidesz-MPSZ vezetőségét, hogy állítsa fel székéből Ódor Ferenc megyei közgyűlési elnököt, és jelöljenek méltó jelöltet e tisztségre.

A Roma Polgárjogi Alapítvány és a helyi cigány kisebbségi önkormányzat ezúton is felhívja a kormány figyelmét a Pácin községben, de a Bodrogköz és a határvidék más részein is erősödő szélsőjobboldali cigányellenesség nemzetbiztonsági kockázataira.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását