2023. június 1. - Tünde

Remekül működik a rendszer

Alig huszonnégy óra alatt négyszer jelzett találatot a Schengeni Információs Rendszer, a schengeni külső határon Röszkén- tájékoztatta az MTI-t szombaton a Szeged Határrendészeti Kirendeltség munkatársa.
2007. december 22. szombat 19:01 - Hírextra

Révész Szabolcs elmondta: az egy napja már teljes üzemben működő rendszer szerint két körözést a német, egyet a cseh, egyet pedig a magyar hatóságok adtak ki. A korábban csak próbaüzemben dolgozó rendszer a tesztelés három hónapja alatt több mint háromszázszor jelzett. A különbség a két nappal ezelőtti teendőkhöz képest, hogy a csatalakozást követően a magyar határőrség már eljárást indíthat minden uniós országban kiadott körözés ügyében. Így a négy személy ügyei közül vannak olyanok, melyeket átadtak a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságnak, és volt olyan személy is akinek belépését megtagadták a schengeni övezetbe.

A röszkei átkelőn a belépők mellett, az ünnep miatt nagyon sok a kilépő utas is - tette hozzá Révész Szabolcs. Emiatt azok, akik Szerbia irányába akarják elhagyni az országot, kétórás várakozásra számíthatnak. Ennek oka, hogy Nyugat-Európából nagy számban térnek haza a vendégmunkások. Ezért a szakemberek a hétvégére a magyar és szerb állampolgároknak a kisebb határátkelőket, így például a 8 órától 16 óráig nyitva tartó tiszaszigeti átkelőt javasolják.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását