2024. május 18. - Erik, Alexandra

Fakidőlések, áramkimaradások, közlekedési nehézségek

Vasban fákat döntött ki a viharos szél, Zalában és Somogyban áramkimaradásokat is okoz; az erős szél a vasúti közlekedést is nehezíti.
2009. október 13. kedd 10:45 - HírExtra
Fákat döntött ki a viharos szél Vas megyében, a tűzoltók szinte egész éjjel dolgoztak - közölte az MTI-vel a katasztrófavédelem. Az erős szél miatt többfelé korlátozták a vonatok sebesességét.

Éjféltől folyamatosan érkeztek a riasztások a megye több pontjáról néha egyszerre - mondta el Mogyorósi Balázs, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese.
Szombathelyről, Körmend környékéről, Sárvárról és Acsádról is érkezett bejelentés, a fák általában az útra dőltek, de az elektromos hálózatban, házak tetejében, vagy gépkocsikban esett károkról eddig nem érkezett jelzés - fűzte hozzá az ügyeletes.
Hatvan 60 km/h-s sebességkorlátozást kellett bevezetni az erős széllökések miatt a Balaton déli partján, a Tapolca - Székesfehérvár - Budapest vonalon, és a Budapest - Szolnok - Debrecen - Nyíregyháza - Záhony vonalon Hajdúszoboszló és Karcag között - tudatta a Mávinform. Mindkét vonalon 10-25 perces késések várhatóak. Műszaki hibák miatt 30-50 percet késnek az elővárosi vonatok a vecsési vonalon. A Budapest - Hegyeshalom - Rajka vasútvonalon, Tatabánya és Almásfüzitő állomás között a meghibásodott a biztosítóberendezés miatt vannak késések.

Zalában és Somogy megyében is több helyen okozott áramellátási problémákat a viharos szél.

Varga Ivett, az E.ON Hungária Zrt. regionális kommunikációs referense az MTI-nek kedden elmondta: a leszakadó ágak és a viharos szél miatt számos helyen üzemzavar keletkezett, ezek elhárításán folyamatosan dolgoznak a szakembereik.

Éjfél óta folyamatosan vonulnak a tűzoltók Zala megyében, ahol a reggeli órákig már több mint 30 bejelentés érkezett a viharos szélben kidőlt fák miatt - tájékoztatta MTI-t a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Az ügyeletes közlése szerint Zalaegerszeg, Keszthely és Nagykanizsa térségéből jelezték legtöbben, hogy forgalmi akadályokat képeznek a nagy méretű leszakadt ágak és kidőlt fák, amelyek néhány helyen utakat is eltorlaszoltak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását