2024. április 25. - Márk

Újra szól a PANKKK

HungaroConnections címmel koncerttámogatási pályázatot hirdetett a Program a Nemzeti Kortárs Könnyűzenei Kultúráért (PANKKK), a cél magyar és külföldi zenekarok együttműködésének elősegítése cserekoncertek támogatásával - közölte Berta András programkoord
2007. december 21. péntek 12:45 - Hírextra
A most ötödik alkalommal kiírt pályázat elsődleges célja továbbra is az, hogy a hazai és külföldi zenekarok közös koncertjeinek támogatásával elősegítse a határok közötti átjárást, egymás zenei kultúrájának megismerését - olvasható a felhívásban, amely szerint a HungaroConnections immár 3 éve működik sikeresen, eddig csaknem 200 hazai és külföldi koncert jött létre a program támogatásával.

Egy-egy zenekar az általa kiválasztott külföldi partnerzenekarral együtt 100 ezer forint támogatási összegre pályázhat, ennek fejében egy-egy közös koncertet játszanak itthon és a külföldi partnerzenekar hazájában. Összesen 25 csere, tehát 50 koncert támogatható.

A benyújtott pályázatoknál alapfeltétel, hogy a pályázó zenekar partnere a két koncert során azonos legyen, ugyanakkor mindkét rendezvény esetén megengedett, hogy a két zenekaron kívül továbbiak is fellépjenek.

A támogatott időszak ezúttal 2008. február 1-jétől június 30-ig terjed, a pályázatokat, amelyeknek beérkezési határideje január 11., az Előadóművészi Jogvédő Iroda, a Dalok.hu és a PANKKK képviselői közösen bírálják el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását