2024. március 29. - Auguszta

Napsütéses tortaszeletelés, kenyerezés, hagyományőrzés és légi parádé

Ragyogó nyári napfény, kellemes kenyérillat, mosolygós emberek, barátságos légkör és gyönyörű lányok. Így tudnám legrövidebben összefoglalni a tegnapi Kossuth téri programokat.
2009. augusztus 21. péntek 12:59 - Kanizsai Ádám
A Kossuth térre érve hatalmas tömeg fogadott. Mindenki kíváncsian figyelte az akrobatikus mutatványokat felvonultató repülőgépeket. A vendéglátóhelyek alkalmazottai is ki-kimerészkedtek megnézni a bemutatót. A rendet többszáz járőr felügyelte. Az emberek az utcákon cikáztak az egyik programról a másikra, majd vissza. Fiatalok, öregek, külföldiek egyaránt kíváncsiak voltak a kenyérfesztiválra az ország tortájára és a légiparádéra.



A légi bemutató

Annak ellenére, hogy a rendezés során felmerültek problémák, mégis a levegőbe emelkedtek a gépek. A Duna partján többezer lelkes ember nézte a mutatványokat. Többféle repülőgépet láthattunk, melyekkel a pilóták a legbizarrabb forulásokat, csavarokat hajtották végre. Az emberek nem hittek a szemüknek, mindenkin az ámulat tükröződött. Talán leginkább a kicsik élvezték a parádét. A vakító napfény sem vette el senki kedvét, hogy az érge szegezze a tekintetét és figyelje a gépek mozgását vagy az általuk keltett füstfelhőket.

Szó szerint alig lehetett megmozdulni, rengetegen voltak a téren. Volt aki pokróccal vagy kis ülő alkalmatossággal készült, hogy egész nap kultúráltan pihenhessen. Előkerültek a jó öreg papícsákók is, melyek jó védelmet szolgáltathatnak a hőguta ellen. Kicsit mindenki megfiatalodott a mókázásban. Idősebb, fiatalabb párok, anyukák, apukák gyerekekkel, suhancok figyelték az eseményeket, vonultak át egyik helyről a másikra.

Már a repülők fel-felharsanó motorjai is olyan különleges élményt nyújtottak, melyben nem lehet az embernek minden nap része. Éltek is a lehetőséggel a szabadnaposok.



Az ország tortája


Fél kettőkor megérkezett az ország tortája is a helyszínre. Idén a Zilah cukrászda hatalmas pándi meggyese nyerte el a címet. Az elkészítésben is segédkezett két sztár, Király Viktor és az idei Miss World, Serdült Orsi.

Az édesség nem csupán ízében, de a látványában is magával ragadott mindenkit, hosszú sorok kígyóztak, hogy kaphassanak belőle. A két celeb osztotta ki az első pár szeletet, 300 forintért. Nem kellett senkinek tülekedni, ugyanis ötezer várta a kóstolókat. A tortajegyek megváltása után mindenki mosollyal kísére ízlelgette a meggy és a csokoládé zseniális egyvelegét.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását