2024. május 20. - Bernát, Felícia

Nem kelt el a pártház

Negyedszer próbálták eladni a miskolci ITC székházként ismert épületet, de még mindig keveset adnának érte a vevők - írta pénteki számában az Észak-Magyarország.
2007. december 21. péntek 09:42 - Hírextra

A részletek kapcsán a lap úgy fogalmaz, hogy negyedszer próbálta értékesíteni az anyagi gondokkal - 5 milliárd forintot meghaladó hiánnyal - küszködő megyei önkormányzat a tulajdonában lévő miskolci volt megyei pártpalota - mai ITC - épületét, ám a próbálkozás ezúttal is sikertelen volt.

Ősszel már három alkalommal hirdették meg kevéssel 1 milliárd forint fölötti minimális vételáron az épületet, ám vevő nem akadt rá. Utóbb - a közgyűlés felhatalmazása alapján - minimális vételár megjelölése nélkül hirdették meg értékesítésre az ITC-t, amelyre ezúttal már két pályázó is akadt nettó 540 millió, illetve nettó 610 millió forintos árajánlattal.

A bírálóbizottság - kevesellvén az árat - versenytárgyalást kezdeményezett, amely 620 milliónál ért véget, ám a bizottság szerint ez nagyon kevés. Éppen ezért azt javasolták a közgyűlésnek, ne fogadja el az ajánlatot és nyilvánítsa eredménytelennek a tendert. A közgyűlés ezt meg is tette, ám Ódor Ferenc elnök jelezte, a büdzsé mérlegének javítása érdekében nem mondhatnak le a bevételről, így hamarosan következik az ötödik forduló.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását