2024. április 30. - Katalin, Kitti

A kormányhoz fordulnak

A kormányhoz és a szakminisztériumokhoz fordul felterjesztéssel a Borsod megyei önkormányzat a Tokaj-hegyaljai térség védelme érdekében - olvasható a pénteki Észak-Magyarországban.
2007. december 21. péntek 09:46 - Hírextra

A szerencsi ipari parkba tervezett szalmatüzelésű erőművel kapcsolatos állásfoglalást és felterjesztést fogadott el csütörtöki ülésén a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat. Az állásfoglalás értelmében a megyei közgyűlés kinyilvánítja Tokaj-hegyalja történelmi borvidék és világörökségi terület táji, természeti és kulturális értékeinek védelme iránti elkötelezettségét.
A közgyűlés emellett felkéri a beruházó BHD Hőerőmű Zrt-t, hogy az építési munkálatokat az Unesco Világörökségi Bizottsága által várhatóan 2008 júliusáig meghozandó világörökség veszélyeztetésével kapcsolatos döntésig függessze fel - olvasható a lapban.

A megyei közgyűlés felterjesztéssel fordul a kormányhoz, valamint az érintett két szaktárcához, - az Oktatási és Kulturális Minisztériumhoz és a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériumhoz - vizsgálják meg, hogy teljesíthetőek-e a vállalt kötelezettségek a tokaji világörökség megőrzése érdekében. A felterjesztésben arra is felhívják a kormányt, hogy tegyen konkrét lépéseket a világörökségi területek védelmét garantáló - jelenleg hiányzó - jogszabályok megalkotása érdekében és módosítsa ezzel összhangban az Országos Területrendezési Tervet.

A megyei közgyűlés fontosnak tartaná a Zempléni Nemzeti Park létrehozását is - írta az Észak-Magyarország.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását