2024. május 18. - Erik, Alexandra

Kóka egyre a Reformszövetség számait szajkózza

Kóka János (SZDSZ) az adótörvények általános vitájában kedden azt kérte a kormánytól, hogy ne adja fel a Reformszövetség által megfogalmazott célokat.
2009. április 21. kedd 13:25 - HírExtra
Nincs olyan, hogy jobboldali vagy baloldali adócsökkentés - jelentette ki a liberális politikus.

Kiemelte: az elmúlt másfél évtizedben a politika mindig elmondta, hogy az adóreform tovább nem halogatható, utána pedig nem történt semmi. Hozzátette: 1998-ban a Fidesz is megígérte, hogy átalakítja az adórendszert.

Hangsúlyozta azt is: ne jöjjön azzal Dávid Ibolya, az MDF elnöke, hogy ők mindig is mondták, hogy adót kell csökkenteni, mert tavaly decemberben az ellenzéki pártok közül csak az MDF szavazta meg a kisebbségi szocialista kormány adópolitikáját, ami az adó emeléséről szólt.

A fideszes Tállai Andráshoz fordulva Kóka János úgy fogalmazott: ha a fideszes politikus azt mondja, hogy Oszkó Péter 150 százalék Veres, ha azt mondja, hogy Bajnai 120 százalék Gyurcsány, akkor erre ő azt mondja, hogy a Tállai András által képviselt populista, demagóg gazdaságpolitika "100 százalék Torgyán József".

A liberális politikus arra is felszólította a Fideszt, hogy fejezze be a multik ellen irányuló retorikát.

Kóka János emlékeztetett arra: az adóverseny már régen beindult, 1994-ben Észtország volt az első, amely bevezette az egykulcsos adórendszert. Hozzátette: az elmúlt tizenöt évben 15 egykori kommunista ország vezette be az egykulcsos adót.

Utalt arra, hogy a magyar adóbürokrácia a legbonyolultabb Európában. Kiemelte azt is: a rendszerváltás óta az állam megfizethetetlen mértékű adót vet ki, cserébe viszont szemet huny az adócsalások felett.

A liberális képviselő hangsúlyozta: évente 2,5 milliárd forintba kerülnek az adófizetőknek az állami cégek felügyelőbizottsági és igazgatósági tagjai.

Kóka János az SZDSZ nevében közölte: pártja nem fogja a törvényjavaslatot módosító indítványokkal bombázni, azonban azt kérik a kormánytól, hogy ne adja fel a Reformszövetség által megfogalmazott célokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását