2024. április 28. - Valéria

Folytatódik a botrány

Az MDF üdvözli, hogy a Közép-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal pert indított a Fővárosi Önkormányzatok Parkolási Társulása, valamint az azt létrehozó hét kerület, így közvetve a parkolók üzemeltetésével megbízott Centrum Parkoló Kft. - ellen.
2007. december 21. péntek 09:04 - Hírextra

Az MDF több mint fél évvel ezelőtt felhívta a figyelmet a fővárosi parkoló-botrányra, valamint az MSZP-t és a Fideszt is érintő korrupciós gyanúra. Az MDF az ügy kivizsgálása érdekében parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezte, amelyet azonban a két nagy párt parkoló-pályára állított. Az MDF továbbra is valódi lépéseket vár annak érdekében, hogy az ügy végére pont kerülhessen.

A Magyar Demokrata Fórum üdvözli, hogy a Közép-magyarországi Regionális Közigazgatási Hivatal pert indított a Centrum Parkoló Kft. ellen. A hivatal szerint a Centrum törvényellenesen, a társulásban résztvevő önkormányzatok felhatalmazása nélkül adta el több milliárd forintos követelésállományát különböző behajtó cégeknek. Márpedig ahhoz, hogy ezt megtegye, az önkormányzatok felhatalmazásával kellett volna rendelkeznie. A Kft. magatartása számos más ponton is jogsértő, hiszen többször szankcionálja, ha a parkolni kívánó állampolgárok elmulasztják a parkoló jegy megvásárlását, valamint több évre visszamenőleg követeli a parkolási pótdíjat is, amellyel figyelmen kívül hagyja a jogorvoslathoz való jogot – állítja a közigazgatási hivatal.

A Magyar Demokrata Fórum több mint fél ével ezelőtt rámutatott a fővárosi parkolással kapcsolatos súlyos problémákra; a Figyelő április 26-i számában megjelent tényfeltáró cikkre alapozva parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményeztük a fővárosi parkoló-botrány szövevényes ügyeinek és gyanús pártkötődéseinek kivizsgálása céljából. Sajnálatos módon kezdeményezésünket a tényfeltáró cikkben érintett két nagypárt parkoló-pályára állította. A Fidesz és az MSZP képviselői – látva az ügy által keltett médiaérdeklődést – először aláírták pártunk kezdeményezését, majd alkotmányjogi problémákra hivatkozva az Országgyűlés Alkotmányügyi Bizottságához küldték a kérdést. A bizottság elnöke az ülésre nem hívta meg a napirendi pont alapjául szolgáló határozati javaslat MDF-es előterjesztőjét.

Az elmúlt fél évben sorozatosan újabb és újabb fejlemények kerültek napvilágra a fővárosi parkoló-botránnyal kapcsolatban; bízunk benne, hogy a közigazgatási hivatal által kezdeményezett eljárás eredménye hozzásegíti az ügyben súlyosan érintett fővárosi lakosokat a tisztánlátáshoz. Az MDF hosszú évek óta küzd a korrupció felszámolása és a tiszta közélet megteremtése érdekében, ezért meggyőződésünk, hogy a magyar politika sem mehet el szótlanul egy ilyen súlyú ügy mellett. Az MDF továbbra is valódi lépéseket vár mind a kormányzat, mind a parlamenti pártok részéről, hogy végre pontot tehessünk a fővárosiak mindennapjait megnehezítő ügy végére, és tisztán láthassunk a két nagypártot érintő korrupciós botrányban.

Forrás: OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását