2024. április 29. - Péter

Gyógyít az ajándék

Az orvosi kezelések kifizetésére készített ajándékkártya az idei karácsony nagy ajándékslágere az Egyesült Államokban - adta hírül az Amerikai Kardiológusuk Kollégiumának (ACC) hírlevele.
2007. december 21. péntek 09:00 - Hírextra

Az ünnepek előtt sokan vívódnak azon, mivel ajándékozzák meg nagyszüleiket, akiknek a szekrénye már tele van a korábbi alkalmakkor kapott sálakkal, pulóverekkel vagy nyakkendőkkel, de jól tudnának használni olyan utalványt, amivel fizethetik a gyógyításukat.

A hitelkártyákat is kibocsátó VISA telibe találta ezzel az ötlettel az amerikai piacot. Arrafelé ilyenkor az év végén mintegy 26 millió dollárt költenek ajándékkártyákra, és ezek között az újonnan megjelenő "egészségkártya" rendkívül gyorsan igen népszerű ajándéktárgy lett.

A szerencsések, akik szeretteiktől egy ilyen borítékot kapnak, a benne lévő kártyával fizethetnek gyógyszereik kiváltásakor a patikában, sőt az utalvány az Egyesült Államok területén számos sebészeti beavatkozás anyagi fedezetére is fölhasználható.

Az utalványt egészségügyi szolgáltatás igénybe vételére bárhol elfogadják, ahol VISA kártyával fizetni lehet. A kártyát üzletekben nem lehet megvenni, csak internet útján rendelni, 5000 dollár összegig pedig akár telefonon is.

A VISA úgy gondolja, hogy az egészségkártya legfőbb vásárlói a 35-50 éves hölgyek, akiknek a szülei egészségügyi ellátásra szorulnak és ezzel fizetni tudják akár a masszázs-szalont is, vagy a családban vannak olyan gyerekek, akik éppen kirepülnek az otthonból, de nem biztos, hogy anyagilag önállóan képesek ellátni magukat, ha esetleg összeszednek valami betegséget.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását