2023. október 4. - Ferenc

Folytatódik a Völner botrány?

Egyre többen panaszkodnak arra a Hegyvidéken, hogy sorra épülnek az újabb lakóparkok és villák a kerületben, sokszor környezeti pusztítást is végezve, írja Hajnal Miklós, Hegyvidék és Bel-Buda momentumos országgyűlési képviselője a Facebook-oldalán.
2023. augusztus 25. péntek 10:40 - HírExtra

Hajnal Miklós közleménye:

"Az alábbi példában az az igazán különleges, hogy az elmúlt évek egyik legnagyobb korrupciós botrányának főszereplőjéhez, Völner Pálhoz is kötődik.

A volt fideszes parlamenti képviselő és igazságügyi államtitkár a bizonyítékok szerint rendszeresen, alkalmanként 2-5 millió, összesen mintegy 83 millió forintot kapott a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől, Schadl Györgytől.

Nemcsak Völner Pálnak ment jól a NER-ben, hanem a fiának, a huszonéves Marcellnek is: a semmiből, vagy legalábbis cégbírósági papírokból nem kiolvasható módon lett milliárdos cégvagyona. Néhány év alatt szert tett egy 928 millió forintos eszközállományú ingatlanos cégre, a Tagba Kft.-re, amelyhez 2017 óta egy dunai kikötőfejlesztő cég is tartozott, a Mahartlog Port Kft.

A rendőrség - nagyon helyesen - nem csak Völner Pál, hanem a családja vagyonát is zár alá vette. Bankszámlákat, részvényeket, ingatlanokat, céges üzletrészt, valamint Völner Marcell Porschéját is. 

Ennek ellenére úgy tűnik, ha Porsche már nincs is, de a cég anyavállalatának jól megy, hiszen a képen látható építkezés is a Mahartlog céghez kapcsolódik. A Mártonvölgy utca és a Fodor utca környékén lakóktól ráadásul több panasz is érkezett, hogy az építkezés során hatalmas fákat vágtak ki a telken.

Úgy tűnik, bár a Völner-család vagyonát zár alá vette a rendőrség, a NER továbbra is él és virul…"

Forrás: Momentum
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását