2024. május 23. - Dezső

Vita az MDF-frakcióról

Az ügyrendi bizottság foglal állást arról, hogy az MDF-frakció jogfolytonosan működik-e tovább Lengyel Zoltán belépésével vagy pénteken megszűnt és hétfőn újjáalakult; a házbizottságban rendkívüli ülésén erről vita volt.
2008. október 13. hétfő 15:12 - Hírextra
zili Katalin azért döntött az ügyrendi bizottság felkéréséről, mert "erős vita" alakult ki arról, miként működik tovább az MDF képviselőcsoportja, miután Lengyel Zoltánt felvették.

Répássy Róbert, a Fidesz frakcióvezető-helyettese az MTI-nek elmondta: pénteken, amikor Vas János kilépésével kilenc főre csökkent az MDF-frakció létszáma, akkor "de jure", a házszabály szerint megszűnt a képviselőcsoport. Hozzátette: az MDF frakcióvezetőjének erről szóló bejelentése - amelyre három napot ad a házszabály - "nem konstitutív", vagyis nem ettől függ, valóban megszűnik-e a frakció.

A Fidesz jogi kabinetvezetője szerint arra van lehetőség, hogy az MDF-frakció újjáalakuljon, de ők nem ezt csinálták, hanem egy tagcserét hajtottak végre, holott a házszabály nem ad lehetőséget tagot felvenni egy megszűnt frakcióba.

A házbizottságban arról is szó volt, hogy a Fidesz továbbra is ragaszkodik ahhoz: Lengyel Zoltánt a fideszes Ágh Péter váltsa a költségvetési bizottságban. Szili Katalin ezzel kapcsolatban annyit mondott, hogy még egyeztetnek hétfőn délután, mielőtt a személyi kérdésekről szavazna az Országgyűlés.

Répássy Róbert az MTI-nek megerősíttette, hogy a Fidesz továbbra is ragaszkodik a Lengyel-Ágh váltáshoz. Mint mondta, szerinte most már duplán igazuk van ebben a kérdésben, hiszen nemcsak arról van szó, hogy a pártok közötti megállapodás szerint a Fidesznek jár még egy hely a költségvetési bizottságban, hanem Lengyel Zoltán belépésével az MDF-nek már két helye van, egy helyett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását