2024. április 26. - Ervin

Tiltsák be a Nemzeti Őrsereget

Nemcsak a Magyar Gárda feloszlatása szükséges, tiltsák be a zömmel Szabolcsban tevékenykedő Nemzeti Őrsereg félkatonai szervezetét is - indítványozza a Magyarországi Munkáspárt 2006. Erről csütörtöki sajtótájékoztatóján Kiss Bálint, a párt szabolcsi elnök
2007. december 20. csütörtök 17:17 - Hírextra

A politikus véleménye szerint az őrsereg tagjai megszegik a nemzetiségi és etnikai kisebbségekről szóló törvényt. A Munkáspárt 2006 úgy gondolja, azt is vizsgálni kell, hogy a Jobbik Magyarország Mozgalom, mint politikai párt mennyire tartja be a törvényeket, már csak azért is, mert a Jobbik és Magyar Gárda vezetője ugyanaz a személy, a Nemzeti Őrseregnek pedig tagja a Jobbik szabolcsi és nyíregyházi szervezetének elnöke.

últ hét szombatján a Nyíregyházához közeli Érpatakon Árpád fejedelemről emlékeztek meg, a faluban felvonult a Magyar Gárda és a Nemzeti Őrsereg egy-egy egysége, ami az ott élő cigányok között nemtetszést és ellentüntetést váltott ki. Kiss Bálint tudomása szerint azóta is megjelennek a falu cigányok lakta utcáin az őrsereg tagjai, ezért egyetértenek a helyi kisebbségi önkormányzat követelésével, hogy Érpatak polgármestere mondjon le.

Az MTI tudósítóját Szilágyi László Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főügyész-helyettes arról tájékoztatta, eddig nem kaptak bejelentést a nemzeti őrsereg jogszabályellenes működéséről. Mindez a Munkáspárt 2006 szerint azért van így, mert szeptemberben hiába kérdőjelezték meg az őrsereg működését, mivel ősszel azt a tájékoztatást kapták, hogy az őrsereg még nincs bejegyezve.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását