2024. május 4. - Mónika, Flórián

Leszavazták a főpolgármestert

A főpolgármester álláspontját leszavazva, a kulturális bizottság döntését megerősítve, több kormánypárti képviselő és az ellenzék szavazataival további négy-négy évig Márta István az Új Színház, és Szirtes Tamás a Madách Színház, Sas József pedig három év
2007. december 20. csütörtök 15:35 - Hírextra

A főpolgármester a novemberben elfogadott színházi koncepcióra hivatkozva függesztette fel a kulturális bizottság döntésének végrehajtását. A testület pályázat nélkül bízta meg a direktorokat.
Az időnként személyeskedő kijelentésektől sem mentes vitában Bőhm András (SZDSZ) a kulturális bizottság elnöke egyebek közt kétségbe vonta a főpolgármester felfüggesztő döntésének jogszerűségét. Csomós Miklós (Fidesz) cáfolta azt, hogy a koncepció határozati részében szerepelne a kötelező jellegű pályáztatási előírás.

Gy. Németh Erzsébet (MSZP) hiányolta a városvezetés egységes szemléletét, példaként említette, hogy korábban közműcégvezetőket és más színigazgatókat is pályázat nélkül neveztetett ki a jelenlegi városvezetés. Ellentmondásosnak nevezte John Emese SZDSZ-frakcióvezető azon álláspontját, hogy ezután csak pályázattal nevezzen ki vezetőket minden ágazatban az önkormányzat. Felhívta a figyelmet arra, hogy az SZDSZ hetek óta nem támogatja azt, hogy az összevont János Kórház élére pályázatot írjanak ki.

Hock Zoltán MDF-frakcióvezető veszélyesnek nevezte a főpolgármester azon lépését, hogy személyi ügyben - szerinte jogszerűtlenül - felfüggesztette a szakbizottság döntését. Úgy vélte, hogy ezzel veszélyes precedenst teremt a főpolgármester.

Demszky Gábor és Horváth Csaba (MSZP) főpolgármester-helyettes egyaránt a koncepcióban megfogalmazott elvvel indokolta, hogy pályázattal nevezzék ki az igazgatót. John Emese visszautasította azt a fideszes gyanúsítást, hogy a nyáron politikai alku miatt neveztek ki vezetőket pályázat nélkül. Javasolta, hogy egyfajta precedensként ettől kezdve csak pályázattal történjenek kinevezések.

A főpolgármesteri javaslatot az MSZP frakcióból hárman nem szavazták meg. A tíz fős SZDSZ frakcióból hárman támogatták a főpolgármester álláspontját, négyen tartózkodtak, hárman pedig a javaslat ellen voksoltak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását