2024. május 7. - Gizella

Nyolc nő Miskolcon

Robert Thomas klasszikus krimijét, a Nyolc nő című darabot állítja színre Balikó Tamás rendezésében a Miskolci Nemzeti Színház, a premiert február 8-án tartják a Kamaraszínházban - tájékoztatta Balogh Csilla, a teátrum szóvivője az MTI-t csütörtökön.
2008. január 31. csütörtök 17:44 - Hírextra

A darab szereplője nyolc nő, akik a hó által elzárt hegyvidéki házban a karácsonyi készülődés közben holtan találják Marcelt. A gyilkos köztük van, de vajon ki lehet az? - erre a kérdésre keresi a választ a darab, amelyben Miskolcon Seres Ildikó, Jancsó Dóra, Pap Lívia, Kerekes Valéria, Máhr Ági, Péva Ibolya, Szegő Adrienn és Kertész Marcella lép színpadra.

Nyolcuk közül természetesen bárki lehet a bűnös, hiszen, mint az kiderül, mindenkinek van valami takargatni valója, és indítéka is lett volna a gyilkosságra. Miközben a tragikus és kegyetlen igazság kiderül, és mindenkiről lehull az álarc, nyolc különböző jellemű és sorsú női típus tárul a nézők elé - mondta Balogh Csilla.

A szóvivő szerint a darab egyik érdekessége, hogy az áldozatot, a férfi főszereplőt sose látjuk, mégis a nők hozzá fűződő kapcsolatain keresztül mindvégig jelen van, mi több a nők egymáshoz való viszonyai is a férfiból indulnak ki.


A krimi azt vizsgálja, hogy az érdek szorításában ki mennyire tisztességes vagy bűnöző, titokzatos vagy csaló, álszent vagy hazug. "Nem az igazságnak van gyilkos ereje, hanem a leleplezésnek - mert ez azt jelenti, hogy addig mindenki hazudott" - idézte Balikó Tamás rendezőt Balogh Csilla.
Miskolcon 1986-ban, más szereposztásban és rendezésben már láthatta a közönség a művet. Az akkori előadásban Madame Chanel szerepét Péva Ibolya alakította, aki ezúttal is a nevelőnőt játssza - idézte fel a szóvivő.

Az elmúlt években számos magyarországi színházban, köztük a Szegedi Nemzeti Színházban, a Budapesti Kamaraszínházban és a Győri Nemzeti Színházban is láthatta a darabot a közönség.
A népszerű műből film is készült Francois Ozon rendezésében. A 8 nő (8 femmes) című alkotásban olyan híres színésznőket láthatott a közönség, mint Catherine Deneuve, Isabelle Huppert, Emmanuelle Béart és Fanny Ardant.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását