2024. május 20. - Bernát, Felícia

Kósa és Sólyom vezet a listán

A Fideszre továbbra is kétszer annyian szavaznának, mint az MSZP-re – derül ki a Medián december elején, a HVG megbízásából készített felméréséből. A legnépszerűbb politikus Sólyom László, őt követi Kósa Lajos és Dávid Ibolya.
2007. december 20. csütörtök 07:50 - Hírextra
A teljes szavazókorú népességben a Fidesz novemberi, rekordnagyságú támogatottsága mérséklődött. A múlt hónapban a teljes népesség 44, a pártot választók 60 százaléka szavazott volna rá, most ugyanez az arány 40, illetve 57 százalék. Az MSZP-re szavazók aránya érdemben nem változott: 20, illetve 28 százalék.

Az összes válaszadó véleményét figyelembe véve tehát némileg csökkent a két nagy párt közötti különbség. Ezzel párhuzamosan azonban a kormánypárti szavazók részvételi hajlandósága jócskán visszaesett, így a választani tudó "biztos szavazók" körében továbbra is magasan vezet a Fidesz. A teljes népességet tekintve az MDF 4, az SZDSZ pedig 3 százalékon áll. A választani tudók körében ugyanez az arány 6, illetve 4 százalék.

A novemberi 46 százalék után most a szavazók 44 százaléka mondta azt, hogy biztosan részt venne a népszavazáson – többségük (59 százalék) a Fidesz-támogatója.

A politikusok népszerűségi listáján annyi változás történt, hogy Dávid Ibolya visszakerült a dobogóra. Az első hat sorrendje: Sólyom László, Kósa Lajos, Dávid Ibolya, Pokorni Zoltán, Orbán Viktor, Szili Katalin.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását