2024. április 19. - Emma

Calici vírus az iskolában

Már fertőtlenítették a konyhát, a mellékhelyiségeket és a tantermeket, a diákoknak pedig fertőtlenítővel naponta többször kezet kell mosniuk abban a szekszárdi iskolában, ahol a napokban felütötte a fejét a calici vírus. Azt, hogy a vírus hogyan kerülhete
2007. április 27. péntek 10:06 - Hírextra
A szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskolában 160 diák betegedett meg, több mint százan még mindig otthon vannak. A gyerekek az elmúlt napokban hányásos, hasmenéses, lázas tünetekkel lettek rosszul.

Szűcs Mária, az ÁNTSZ Dél-Dunántúli Regionális Intézete járványügyi osztályának főorvosa elmondta, hogy a vírust gyakorlatilag meg kell enni ahhoz, hogy megbetegedést váltson ki.
Levegőben is terjedhet, amikor valaki a beteg hányadékát belélegezi, szájába kerül, és így jut a tápcsatornába - tette hozzá.

A calici kisebb járvány okozott a térségben, a megyei kórházban is egyre több betegnél jelentkeznek a tünetek. A kórházban összesen körülbelül 25-en lettek betegek - mondta Almási István, a szekszárdi Balassa János Kórház higiénikus főorvosa.

A vírust nehéz megállítani. Ott, ahol egy mellékhelyiséget használnak, bárki szinte azonnal megfertőződhet. A szekszárdi kórházban az egyes és hármas belgyógyászati osztályon látogatási tilalmat rendeltek el. Ezzel próbálják megfékezni a vírus továbbterjedését.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását