2024. március 29. - Auguszta

Hatan vehették át a díjat

Hatan vehették át a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete (MAOE) által alapított alkotói nagydíjakat magas színvonalú munkájukért csütörtökön Budapesten; az ünnepségen kiosztották az egyesület fotóművészeti, irodalmi és zenei tagozatának elismeréseit
2007. december 20. csütörtök 17:51 - Hírextra

Az alkotói nagydíjat az idén Kass János grafikusművész (képzőművészet), Dozvald János fotóművész (fotóművészet), Vágvölgyi Ilona jelmeztervező (iparművészet), Komlós Katalin zenetörténész, a zenetudományok doktora (zene) és Tornai József író, költő (irodalom) nyerte el.

A Kulturális Örökség Nagydíjat Szendrei Janka zenetörténész, a zenetudományok doktora vehette át.
A MAOE fotóművészeti tagozatának Aranykazetta díját Tillai Ernő fotóművész kapta. Az elismerést, az arany filmkazettát minden évben egy, 60. életévét betöltött fotóművész veheti át kiemelkedő szakmai múltja és a szakmai közösségért végzett munkája elismeréseként.

Az egyesület zenei tagozata Péterfi-plakettel ismerte el Zelinka Tamás zenepedagógus, a Parlando főszerkesztőjének munkáját.

Weiner Leó zenepedagógus díjat kapott Dratsay Ákos, Magyar Margit és Friedrich Károly.
A MAOE irodalmi tagozatának Pro Literatúra díját Podmaniczky Szilárd, Balázs Imre József, Szilágyi Ákos M. Nagy Miklós, Balázs Attila és Ferenczes István vehette át.

Az egyesület elnöksége 2000 szeptemberében, a millennium évében alapította az alkotói nagydíjakat. Kitüntető oklevéllel és pénzjutalommal egy-egy, folyamatosan magas színvonalú alkotói tevékenységet folytató írót, zeneművészt, képzőművészt, iparművészt és fotóművészt ismerhet el a szervezet.

A díjat megkaphatja továbbá művészeti ágra tekintet nélkül egy olyan alkotóművész, aki az elismerés átadását megelőző évben a magyar kultúra egésze szempontjából kiemelkedő jelentőségű művet hozott létre. A díjakat Bauer István, az egyesület elnöke adta át.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását