2024. május 4. - Mónika, Flórián

Chopin a Wall Street-i tőzsdecápáknak

Bár első pillantásra nem tűnhet magától értetődő választásnak, hogy Chopin születésének 200. évfordulójáról a Wall Streeten emlékezzenek meg, a "tőzsdecápák" egy héten át most mégis a lengyel komponista zenéjével találkozhatnak a világ egyik legjelentősebb pénzpiaci központjának tartott utca épületeiben.
2010. március 2. kedd 11:56 - HírExtra
Ha szünetet tartanak zsúfolt munkanapjukban, a brókerek, alkuszok és irodai dolgozók csatlakozhatnak a zeneszerző születésének évfordulóját ünneplő rendezvénysorozathoz, amely a híres New York-i utcát sem kerüli el.

A Wall Streeten reggel 9 és este 7 óra között változatos helyszíneken összesen négy zongorán hangoznak fel Chopin keringői, mazurkái, szonátái, nokturnói, impromptüi és etűdjei.

"Chopin nagy tehetsége abban rejlett, hogy technikailag igényes, de egyben a széles közönséget megszólító darabokat szerzett" - mondta Debra Simon, a Pénzügyi Világközpont művészeti igazgatója.

A Wall Streeten dolgozókat a hét folyamán minden este hét órakor a világközpont téli kertjének nagyszínpadán szóló koncerttel várják, a fellépők között igazi zongoravirtuózok szerepelnek, többek közt tiszteletét teszi Claire Huangci, az európai Chopin-zongoraverseny győztese.

Reggelente az amatőrök is kipróbálhatják magukat, déltől estig pedig feltörekvő tehetségek szólaltatják meg Chopin műveit Fazioli, Hamburg Steinway, Shigeru Kawai, Bösendorfer és Sauter hangszereken.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását