2024. március 29. - Auguszta

Potter rekord

Árusításának első napján több mint tízezer példányban kelt el az a novelláskötet, amely a Harry Potter regényfolyam előzménynovelláját is tartalmazza - ezzel a könyv minden idők leggyorsabban szétkapkodott novellagyűjteménye lett Nagy-Britanniában.
2008. augusztus 8. péntek 12:37 - Hírextra
A What's Your Story? (Mi a történeted?) című kötet eredetileg 13 postai levelezőlap méretű papírra vetett művet mutat be olyan szerzők tollából, mint Doris Lessing, Nick Hornby, Sebastian Faulks vagy a varázslótanonc világának megálmodója, J. K. Rowling.

A novellagyűjteményből Angliában több mint tízezer példányt vásároltak meg már csütörtökön, piacra dobásának premierjén. Volt olyan bolt, ahol délre egyetlen kötet sem maradt belőle - jelentette a BBC hírszolgálata.

Az olvasókat legjobban vonzó sztori 800 szóban fogalmazta meg a Harry Potter születése előtti három év történetét. Rowling a félreértések elkerülése végett azért a végére odabiggyesztette, amit már sokszor elmondott: "Az előzményből, amin nem dolgozom - viszont jó mulatság volt!"

A 13 neves szerzőt az vette rá a kötetben való megjelenésre, hogy a közös munka bevétele az angol Pen egyesülethez kerül, amely jótékony célra, például a diszlexia elleni küzdelemre szánja.
Az eredeti kézírású Potter-előzmény júniusban 25 ezer fontért (7,5 millió forint) kelt el egy szintén jótékony célú árverésen.

Bár a varázslósaga az utolsó, hetedik kötet publikálásával befejeződött, a rajongók világszerte abban reménykednek, hogy az írónő elhatározása nem végleges.A regényfolyam megfilmesített változata is nagy sikert aratott, a hatodik rész (Harry Potter és a Félvér Herceg) novemberben kerül a mozikba.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását