2024. április 26. - Ervin

Átadták az új kórházépületet

Átadták a Neurológia és Gyermekosztály 1,6 milliárd forint költséggel felépített négyszintes épületét csütörtökön Zalaegerszegen, a megyei kórházban.
2007. december 20. csütörtök 16:39 - Hírextra

Csidei Irén, a kórház főigazgatója elmondta: a kórházi osztályokat a szakmai követelményeknek megfelelően alakították ki. A neurológiai osztályon a fekvőbeteg ellátás központi telephelyre történő átcsoportosításával, az infrastruktúra javításával, a diagnosztika és a járó beteg ellátás színvonalának növelésével javulnak a biztonságos betegellátás feltételei.

A gyermekgyógyászati osztályon a nap 24 órájában együtt lehetnek beteg gyermekeikkel a szülök. A korszerűbb, barátságosabb környezet kedvezőbb feltételeket biztosít a gyógyulásoz.

A közel négyezer négyzetméteres épület földszintjén végzik a neurológiai szakrendeléseket és az elektorfiziológiai vizsgálatokat. A kevésbé súlyos betegek számára kórtermeket és rehabilitációt segítő tornatermet alakítottak ki. A 66 ágyas Neurológiai Osztályon található a megye egyetlen stroke centruma, valamint az intenzív ellátást biztosító speciális részleg.

Csidei Irén elmondta, hogy a neurológiai osztály betegei korábban a külső kórházban, a pózvai telephelyen kaptak helyet. Az elmúlt évben több mint két és félezer beteget ápoltak, közülük több mint 2000 sürgősséggel felvett beteg volt. A vizsgálatokra át kellet szállítani a pácienseket a központi épületbe, az új szárnyban a szükséges - elektorfiziológiás, CT, MR – vizsgálatokat helyben meg tudják oldani.

A második és harmadik szinten található a 67 ágyas Gyermekosztály, ahol - a gyermekintenzív részleg kivételével - minden gyermekágy mellett biztosítanak ágyat a szülők részére. Az osztályon játszó-, internetező szobában képzett óvónők segítségével játszhatnak a kicsik. A négyszintes épület tetején helikopter leszállót alakítottak ki.

Az új pavilon felépítése 918 millió forint pályázati és 646 millió forint önkormányzati támogatással valósult meg – tette hozzá Csidei Irén.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását