2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Zöld szív a Kossuth téren

Több száz ember formálta meg "Magyarország zöld szívét" csütörtökön délután a Lehet Más a Politika párt (LMP) és a Humanista Párt (HP) választási performansza közben Budapesten, a Kossuth téren.
2009. június 4. csütörtök 20:20 - HírExtra
A szív alakban felállt résztvevők a fejük felett tartott zöld kartonlapot dobszóra, a szív dobbanását jelképezve, befelé, majd kifelé mozdították.

Szabó Tímea, az LMP és a HP közös Európai Parlamenti (EP) listájának vezetője azt mondta: a szívdobbanást mindazok hallani fogják, akiknek elege van abból, hogy a mostani politikai elit nem képest válaszokat adni az emberek problémáira.

A szívdobbanásra felfigyelnek mindazok, akik "nagyon sok pénzben fogadtak volna nemrég arra, hogy Magyarországon nem lehetséges a változás" - tette hozzá.

Szabó Tímea azt hangoztatta: meggyőződésük, hogy Magyarországnak megnyugvásra van szüksége. "Ez a zöld szív ezt a megújulást jelképezi" - mondta.

Kijelentette: a változás azt jelenti számukra, hogy egy olyan új erő jelenik meg Magyarországon, amely hosszú távú, fenntartható megoldásokat tud kínálni a gazdasági, a társadalmi és a környezeti problémákra.

Várady Tibor, a Humanista Párt elnöke a választáson való sikeres szereplés érdekében további "erőfeszítésre" kérte a jelenlévőket. Mint mondta, a két párt jelöltjeit támogató szavazatokkal bebizonyítható, hogy Magyarország fellázad "a cinikus politikai osztálya ellen".

"Ez a lázadás erőszakmentes és konstruktív" - szögezte le a közös EP-lista harmadik helyén szereplő pártelnök.

A szervezők szerint mintegy ötszázan vettek részt a performanszon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását