2024. március 28. - Gedeon, Johanna

MSZP-Fidesz-KDNP-összefogás

Figyelemfelhívó közös közleményben fejezte ki egyet nem értését a csepeli buszjáratok esetleges ritkításával, illetve megszüntetésével kapcsolatban a csepeli MSZP és a Fidesz-KDNP helyi frakciója; a dokumentumot szerdán juttatták el az MTI-hez.
2007. december 19. szerda 11:26 - Hírextra

A közös felelősséggel Csepelért címet viselő közleményben, melyet Borka-Szász Tamás, az MSZP és Németh Szilárd, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője írt alá, egyebek mellett az áll: a helyi buszközlekedés szempontjából a járatritkítást és megszüntetést nem tartanák elfogadhatónak.

Mint írták, a reggeli és délutáni órákban már így is túl gyakran fordul elő zsúfoltság.

Arra hívták fel a figyelmet, hogy a két frakció minden olyan kezdeményezést örömmel támogatna, amely a BKV fejlesztésével a csepeli közösségi utazás körülményeit, lehetőségeit javítaná.
"Meggyőződésünk, hogy a kötött pályás közlekedés fejlesztése jelenti a jövő leggyorsabb és legkényelmesebb utazási lehetőségét, ezért a BKV elképzeléseinek ezt a pontját messzemenően támogatjuk" - hangoztatták.

Nyilvánvalónak mondták ugyanakkor, hogy villamossal vagy HÉV-vel nem lehet olyan helyeken kiváltani a buszközlekedést, ahol nincsenek kötött pályás tömegközlekedési eszközök. Ezért a csepeli buszjáratok ritkítását, megszüntetését abszurdnak tartanák - szögezték le.

A HÉV gyors villamosjárattá alakítását a kerület mindkét nagy frakciója elfogadja, amennyiben ez a HÉV jelenlegi vonalának déli meghosszabbításával járna Csepelen belül és az agglomerációs települések irányába - írta a két politikus.

Közölték, megfontolandónak tartják továbbá egy kisebb kapacitású körforgalmú járat beállítását, amely végigjárná Csepel területét, a lakótelepeket és a távolabbi területeket is.
A politikusok arra is rámutattak, hogy rövid távon - a P+R parkolók kiépítésével - érdemes a csepeli tömegközlekedést támogatnia a BKV-nak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását