2024. május 19. - Ivó, Milán

Van aki csendet szeretne

Erzsébetvárosi civilek szerint a VII. kerületi önkormányzatnak a lakók érdekeit kellene képviselnie, ezzel szemben a képviselő-testület a csendrendelet pénteki módosításával azt üzente a lakóknak, ők nem fontosak; a Civil Mozgalom Erzsébetvárosért Közhasznú Egyesület képviselője a döntés után tartott sajtótájékoztatójukon beszélt kifogásaikról.
2010. június 25. péntek 21:27 - HírExtra
A VII. kerületi képviselő-testület pénteken határozott úgy, hogy mégsem kell bezárniuk éjféltől reggel hatig az erzsébetvárosi vendéglátó egységeknek, mivel a testület olyan módosító javaslatot fogadott el, amely szerint csak egyes szórakozóhelyek kötelezhetők a korlátozott nyitva tartásra.

A rendelettervezetet Puskás Attila Sándor, a Szövetség Erzsébetvárosért (SZEM) képviselőjének módosító javaslatával fogadták el; a szabályozás szerint a környező társasházak kezdeményezhetik a nyitva tartás korlátozását.

Ez azt jelenti, hogy például a vendéglőt magába foglaló társasházak és a környező épületek lakóközösségei közgyűlési határozatban kezdeményezhetik a nyitva tartás korlátozását a kerületi jegyzőnél.

Az eredeti tervezetben az szerepelt, hogy minden alkoholt árusító boltnak és vendéglátó-ipari egységnek be kell zárnia éjfél és reggel hat óra között. Ez alól csak a szállodákban üzemelő, illetve az alkoholt nem árusító boltok és vendéglők a kivételek.

A Civil Mozgalom Erzsébetvárosért úgy véli, ezzel a döntéssel a lakókra hárítják a kérdés megoldását, nekik kell "kijárni azt az utat", amelyek esetleg korlátozható lenne a szóban forgó helyek nyitva tartása.

Pataki Márta Krisztina az egyesület képviseletében elmondta, bíznak az ügyészség, a rendőrség és az állampolgári jogok biztosához beadott beadványuk pozitív elbírálásában, és abban, hogy a rendőrség és a közterület-felügyelet fellép az éjszakai randalírozók ellen. Mint hozzátette: a képviselő-testület munkájáról ősszel, az önkormányzati választás napján fognak véleményt alkotni a szavazófülkékben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását