2024. május 6. - Ivett, Frida

Életveszélyessé vált egy ház

Életveszélyessé vált egy családi ház a Győr-Moson-Sopron megyei Iván községben, miután a viharos szél olyan mértékben bedöntötte az épület tűzfalát, a házban lakó három felnőttet és négy gyermeket kiköltöztették - tájékoztatta a megyei katasztrófavédelmi
2008. január 27. vasárnap 18:20 - Hírextra
Személyi sérülés nem történt, a családot rokonaik fogadták be - mondta Pesztenlehrer Lajos ezredes.

Közlése szerint Sopronban a tévétoronynál az úgynevezett betápláló légvezetékre fák dőltek, a vezeték megsérült, így a létesítmény az önálló aggregátoros áramellátásra állt át. A kárelhárítást az E-ON végzi.

Ugyancsak fa dőlt a Veszprémvarsány és Tápszentmiklós közötti vasútvonalra. A forgalmi akadályt okozó fát a katasztrófavédelmi szakemberek feldarabolták, a veszélyhelyzetet elhárították - közölte Kósa Mihály, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese.

A Kapuvár közeli Szárföld térségében egy transzformátor hibásodott meg a viharos szél miatt. Az elektromos zárlatot szikraeső és füst jelezte, de tűz nem keletkezett. A nagy kárral járó balesetveszélyt megelőzték - mondta Szerencse Zoltán, a kapuvári tűzoltóság képviselője.

Vasárnap délutánig összesen mintegy hatvan segélyhívás érkezett a megye katasztrófavédelmi ügyeleteire. A kárelhárításban 48 hivatásos tűzoltó és hat tűzoltó egyesület 22 önkéntese vett részt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását