2024. április 27. - Zita

Jelentjük, a célokat elértük

2007. december 18-án, kedden az Európai Parlament Nőjogi és Esélyegyenlőségi Bizottsága fogadta Pedro Silva Pereira-t, a portugál elnökségért felelős minisztert, aki beszámolt az elmúlt félév esélyegyenlőség területén elért eredményeiről.
2007. december 19. szerda 11:30 - Hírextra

A miniszter büszkén jelentette be, hogy bár az esélyegyenlőség megvalósítása nem hat hónapos feladat, a maguk elé tűzött célokat elérték. Nagy sikerrel zárult az Esélyegyenlőség Európai Éve, továbblépések történtek a nőket sújtó erőszak elleni harcban és a szakmai és családi élet összeegyeztetését kutatni hivatott szeminárium is rendkívül tanulságos volt. Végül, de nem utolsó sorban Pereira örömét fejezte ki, hogy az Alapjogi Charta aláírásra került, hiszen ebben is szerepel az esélyegyenlőség elve. A nap folyamán az Európai Parlament rendkívüli plenáris ülésén José Socrates portugál miniszterelnök is pozitívan értékelte az elnökség eredményeit, úgy jellemezvén az Uniót, hogy "Európa jobb formában van" belsőleg és külsőleg is.

Gurmai Zita, a Nőjogi és Esélyegyenlőségi Bizottság alelnöke megköszönte Pereira úrnak a tartalmas beszámolót és gratulált a portugál elnökség munkájához, külön kiemelve a 2007. november 19-20-án Lisszabonban tartott, az Esélyegyenlőség Európai Évét lezáró konferenciát. Felhívta ugyanakkor a miniszter figyelmét arra, hogy további intézkedésekkel kell javítani a szakmai és családi élet összeegyeztethetőségét, ezért a gyermekfelügyeleti lehetőségeket tovább kell fejleszteni. Másik kulcskérdésként említette a képviselő asszony a szegénység problémáját. "A szegénységnek még oly sok év munkája után is női arca van. További intézkedéseket kell tennünk ez ellen a jelenség ellen, különös tekintettel a női szegénységet okozó tényezőkre!" - mondta Gurmai Zita.

Kiadó: Magyar Szocialista Párt Európai Parlamenti Delegációja

Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását