2024. május 19. - Ivó, Milán

Mégis doppingolt a klasszis?

Mégis pozitív lett Iban Mayo spanyol kerékpáros B mintája - erősítette meg a hivatalos vizsgálatot végző francia laboratórium. A spanyol szövetség még október végén azt közölte, hogy a második teszt szerint a klasszis - akinek mintáját a spanyolok Ausztrá
2007. december 19. szerda 15:47 - Hírextra

A nemzetközi szövetség (UCI) viszont ragaszkodott az általa elismerte franciaországi Chatenay-Malabry laborhoz, amely most megerősítette: Mayo eritropoetint (EPO-t) használt.

A Saunier Duval bringását a júliusi Tour de France-on ellenőrizték, és a Chatenay-Malabryban elvégzett A próba szerint az EPO nevű vérdoppingot használta. A kontrollra Gentben került sor, mert a franciaországi labor éppen akkor zárva volt. A spanyolok agresszív lépései miatt az UCI aztán úgy döntött, hogy a genti labor küldje vissza Chatenay-Malabryba a mintát.

Mayo az első vizsgálat után ártatlanságát hangsúlyozta, csapata viszont ezzel együtt azonnali hatállyal kizárta a keretből. A versenyző maga kérte a B próba elvégzését.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását